Pages

Ads 468x60px

16 Temmuz 2012 Pazartesi

Evinizi Tazelemenin 6 Basit Yolu

1. MOBİLYALARINIZIN YERLERİNİ DEĞİŞTİRİN

Soğuk havalarda oturma gruplarını evin sıcak olan tarafına toplayın, ya da küçük odanızda yaşayın. Zaman zaman uzun olan gecelerde tv etrafını konforlu hale getirin. Kanepe oturma gruplarını odanın en aydınlık bölümüne göre ayarlayın. Manzaranız varsa yüzünüzün dışa dönük olmasını tavsiye ediyoruz.

2. KOYU RENKLERDEN UZAK DURUN


Koyu renkli eşya ve duvarlar odanızı her zaman karanlık gösterir. Eğer mobilyalarınızı boyama şansınız varsa açık sarı ve yeşil tonlarını kullanın. Size yazın coşkusunu yaşatacaktır.


3. MALZEMELER HAFİFLETİLMELİ

Bambu ve hasır gibi hafif malzemelerde üretilen eşyalar tüm adalarda rahatlıkla ve güvenle kullanılabilir. Bu size açık havayı içeri davet edebiliriz.

4. SALONA YENİ BİR ŞEKİL

Salonda yemek kısmı varsa, buna kendimizi hatırlatan bir öğe ekleyelim. Bu bir çiçek, bir biblo olabilir. Yemek sandalyelerinizi sevdiğiniz bir kumaşla kaplayabilirsiniz yada keten kumaşlarla giydirip, oturma grubunuza desenli, çiçekli yastıklar koyabilirsiniz.

5. KOLLARI SIVAYIN

Evinizde sürekli ferahlık verici. Lavanta ve yasemin kokusu kendinizi canlı hissetmenizi sağlayacaktır. Temizlik işine fazla kullanmadığınız eşyaları ortadan kaldırarak başlayın. Mesela ayda bir defa kullandığınız kahve makinesini kaldırın. Kullanmadığınız yollukları, eski dergileri ve gazeteleri kaldırmak işe yarar.

6. RENK AYARLARINIZI DEĞİŞTİRİN

Desenli ve koyu renkli halılar yerine doğal olan ve kök boyalı renkli kilim serebilirsiniz. Koridor ve girişte, banyolarda pastel tonları kullanın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Neden Bu Blog

Hepimiz en az iki yılda bir kez evimizi boyatırız. Ancak bu bazen o kadar kolay olmayabiliyor. Renk seçerken yada marka seçerken yada hangi tür boyayı nereye kullanacağımız konusunda zorluk çekiyoruz. Hazırlamaya çalıştığım bu sayfalar sizlere boyalar hakkında en ince ayrıntıları gösterecek. 16 yıllık tecrübelerimi sizlerle paylaşmak ve yardımda bulunmak benim içinde keyifli olacak. Şimdiden hepinize renkli günler diliyorum.