Pages

Ads 468x60px

17 Mayıs 2013 Cuma

En Kaliteli Duvar Boyası Hangisi

En kaliteli boya hangisi sorusuna verilecek net bir yanıt yoktur. Çünkü sizin öncelikle hangi özelliklerde bir boya istediğinize karar vermiş olmanız gerekir. Bugün piyasada bildiğimiz dört büyük boya firması ki bunlar Filli Boya, Dyo, Polisan ve Marshall, kendi içlerinde kalite sıralaması yapmışlardır. Yani her markanın 1. ve 2. sınıf hatta 3. sınıf boyaları mevcuttur.
Burada özelliklerine göre bir sıralama yapalım.


1- Nanoteknolojik Boyalar : Dyo firması ilk olarak üretti. Pahalo bir boyadır ama gerçekten kalitelidir. En büyük özelliği ışık altında kirlenmemesi. Bu doğru. Ben denedim ve gördüm.

2- Silikonlu Boyalar : Bu boyanın bile kendi içerisinde 1. ve 2. sınıfı var. Yüzeyde parlayan bir özelliği vardır. Eğer duvarınız pütürlü ise bu özelliğe sahip bir boyayı kullanmayın. Çünkü parlak olması yüzeydeki hataları gösteriyor.
3- Akrilik esaslı boyalar : Silikonlu furyası çıkmadan önce bunlar vardı. Bu da 1. ve 2. sınıf olarak mevcut. Tam mat bir boyadır. Her türlü yüzey için uygundur. Ancak silmeye kalktığınızda sildiğiniz bölge biraz parlar. Bu da boyanın silinmediği imajını doğurur.

Eğer her sene boyanızı silmek gibi bir alışkanlığınız var ise size tavsiyem kesinlikle silikon esaslı "Tam silinebilir" boyalardır. Kaliteli boya almak isterseniz mutlaka bu dört firmanın birinci sınıf boyalarını isteyin.




0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Neden Bu Blog

Hepimiz en az iki yılda bir kez evimizi boyatırız. Ancak bu bazen o kadar kolay olmayabiliyor. Renk seçerken yada marka seçerken yada hangi tür boyayı nereye kullanacağımız konusunda zorluk çekiyoruz. Hazırlamaya çalıştığım bu sayfalar sizlere boyalar hakkında en ince ayrıntıları gösterecek. 16 yıllık tecrübelerimi sizlerle paylaşmak ve yardımda bulunmak benim içinde keyifli olacak. Şimdiden hepinize renkli günler diliyorum.