Pages

Ads 468x60px

25 Mayıs 2013 Cumartesi

Ev Boyama Fiyatları Nasıl Belirlenir

Evinizin yada binanızın boya işlerini yaptırmak için mutlaka farklı yerlerden fiyat almışsınızdır. Her fiyatın birbirinden çok farklı olduğunu görürsünüz. Bunun birçok sebebi vardır. Ev boyama fiyatlarını belirleyen üç önemli kriter vardır.



1. Boya yapılacak binanın metrajı :
Binanızın yada dairenizin büyüklüğünü bilmeniz kabaca bir maliyet çıkarmanıza yarayabilir. Tavan yüksekliği ve detayların fazla olmaması fiyatın daha düşük çıkmasına neden olur. Genel olarak piyasada işçilik maliyeti m2 başına 4-10 Tl arasında değişir. Söylediğim gibi, bu evin detaylarına bağlı olarak değişir.

-->
2. Kullanılacak malzeme maliyeti :
Bir çok boya ustası fiyat verirken malzemeli işçilik fiyatı verir. Bunun nedeni, boyacı arkadaşların alışmış oldukları markaları tercih etmesidir. Bazı büyük boya firmaları boyacıları destekleyen sistemler geliştirmiştir. Kullanılacak boyalarda markalar arası fiyat farklılıkları vardır. Yani Filli Boya'nın silikonlu ipek mat boyası ile aynı özelliklede Dyo'nun silikonlu ipek mat boyası arasında fiyat farklılığı vardır.

3. Boya Ustasının kalitesi :
Burada gerçekten dikkat edilecek bir husus vardır. Maalesef boya ustaları arasında çok fazla kalite farklılığı vardır. Eline fırçayı alan herkes ben boyacıyım diyebiliyor. bu seçimi yaparken dikkatli olun. Aldığınız boya ne kadar kaliteli olursa olsun kalitesiz bir boya ustası tarafından heba edilebilir.



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Neden Bu Blog

Hepimiz en az iki yılda bir kez evimizi boyatırız. Ancak bu bazen o kadar kolay olmayabiliyor. Renk seçerken yada marka seçerken yada hangi tür boyayı nereye kullanacağımız konusunda zorluk çekiyoruz. Hazırlamaya çalıştığım bu sayfalar sizlere boyalar hakkında en ince ayrıntıları gösterecek. 16 yıllık tecrübelerimi sizlerle paylaşmak ve yardımda bulunmak benim içinde keyifli olacak. Şimdiden hepinize renkli günler diliyorum.