Pages

Ads 468x60px

22 Mayıs 2013 Çarşamba

Katalog İle Duvardaki Renk Farklılığı

Bir çoğumuz aldığımız boyanın rengi ile duvardaki rengin birbirini tutmadığını görürüz. Sonra hemen boyacıya koşar fırçayı basarız. "Sen bana dandik boya vermişsin" diye. Fakat bu işin aslının öyle olmadığını birkaç küçük detaydan sonra anlarız. Peki nedir bu farklılığı yaratan şey, bunlara bir göz atalım.
Aldığınız boyanın kesinlikle birinci sınıf boya olduğuna inanıyor iseniz aşağıdaki sebepler bu farklılığı yaratabilir.


1. Kartela baskısı yapılırken daima matbaa mürekkebi kullanılır. Bu da gerçek boya renkleri ile uyuşmayabilir.
2. Katalog renkleri küçük hacimli alanlar kaplar. Oysa duvarınız çok daha büyük yüzeylerdir. Gözünüz bunu farklı anlayabilir.
3. Oturduğunuz odanın aydınlatmasına göre renk farklılığı ortaya çıkar. Yani karanlık bir oda ise duvar koyu, açık bir oda ise duvar daha açık renkli görünecektir.
4. Aldığınız boya maalesef ikinci sınıf bir boya olabilir. Bunun için fazla hak iddia etmenize gerek yoktur.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Neden Bu Blog

Hepimiz en az iki yılda bir kez evimizi boyatırız. Ancak bu bazen o kadar kolay olmayabiliyor. Renk seçerken yada marka seçerken yada hangi tür boyayı nereye kullanacağımız konusunda zorluk çekiyoruz. Hazırlamaya çalıştığım bu sayfalar sizlere boyalar hakkında en ince ayrıntıları gösterecek. 16 yıllık tecrübelerimi sizlerle paylaşmak ve yardımda bulunmak benim içinde keyifli olacak. Şimdiden hepinize renkli günler diliyorum.