Pages

Ads 468x60px

3 Haziran 2013 Pazartesi

Boya Nasıl Uygulanır

Hepimiz az yada çok kendi evimize boya yapmışızdır. Ancak bazen bu işlem sırasında aksilikler olmuştur. Bazen boya akıp gitmiştir. Bazen sağa sola sıçratmışızdır. Bazen bunları boyanın kalitesine atfetmişizdir.
Maalesef Türk halkı olarak boyadan hiç anlamıyoruz. Bazı meraklı kesim olsa da bu azınlıkta. Peki madem boyayı kendimiz yapacağız, o halde aşağıda yazdıklarımı dikkatlice okuyun. Siz kazanırsınız.


1. Her şeyden önce evinizde rahat bir ortam sağlamalısınız. Eşyanız varsa onları odanın ortasına toplayın. Kolay taşınanları diğer odalara nakledin.
2. Eşyaların üzerini hışır örtü dediğimiz boya örtüleri ile kapatın ve uçmaması için maskeleme bandı ile sabitleyin.
3. Boyanın içerisine katacağınız su miktarını mutlaka üzerinde yazan miktar kadar kullanın. Bu oran genellikle %10 - %15 dir. Fazla kaçırırsanız boya yüzeyde tutunamayacak ve akacaktır.
4. Öncelikle kapı ve pencere kenarlarını 4 cm'lik maskeleme bandı ile bantlayın. Bu kapıları ve pencereleri koruyacaktır.
5. Boyama işlemine kestirme ile başlıyoruz. 4 cm'lik kestirme fırçası ile tavan diplerini ve köşeleri boyayın. İki kat geçin ki renkte ton farkı olmasın.
6. Aldığınız boya türüne uygun rulo alın. Yani silikonlu boyalar için kısa tüylü rulo, plastik boyalar için daha uzun tüylü rulo tercih edin. Rulonun kalitesi iyi olursa uygulama işlemi çok daha kolay olacaktır.
7. Boyalar her zaman iki kat uygulanmalıdır. Tembellik edip tek katta kalmayın.

Hepsi bu kadar. Kolay gelsin.


-->


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Neden Bu Blog

Hepimiz en az iki yılda bir kez evimizi boyatırız. Ancak bu bazen o kadar kolay olmayabiliyor. Renk seçerken yada marka seçerken yada hangi tür boyayı nereye kullanacağımız konusunda zorluk çekiyoruz. Hazırlamaya çalıştığım bu sayfalar sizlere boyalar hakkında en ince ayrıntıları gösterecek. 16 yıllık tecrübelerimi sizlerle paylaşmak ve yardımda bulunmak benim içinde keyifli olacak. Şimdiden hepinize renkli günler diliyorum.