Pages

Ads 468x60px

9 Haziran 2013 Pazar

Su Bazlı Ahşap Boyalar

Su bazlı, adı üzerinde su ile incelen boyalardır. Özellikle astım hastaları ve nefes darlığı çeken hastaların bulunduğu mekanlarda kullanılan bu boyalar Türkiye'de daha çok yeni kullanılmaya başlandı.
Su bazlı boyalar şu anda kullanım alanlarına göre her sektörde varlıkları devam ediyor. Mobilyada, metal sanayinde, gemilerde ve inşaatın her alanında kullanılıyor. Kullanımı çok kolay ve sağlıklı.



Kadınların ahşap boyası olarak kullandıkları hobi boyalar da su bazlı boyalardır. Duvar boyası olarak kullanılan plastik boyalar bu türe girmektedir. Yani hobi olarak yapılan ahşap boyama işlerinde duvara kullandığınız boyalarda kullanılabilir.

Su bazlı ahşap boyaları nalbur dükkanlarında veya kırtasiyelerde yada ahşap boyama ile alakalı ürünleri satan dükkanlarda bulabilirsiniz.

Ahşabınızda bu boyaları kullanmak istiyorsanız öncelikle ön hazırlık yapmalısınız. Ahşabın yüzeyini zımpara ile temizleyin ve sonra boya öncesi kullanılan astarlardan sürün. Bu boyanın sarfiyatını düşürecek ve boyanın ahşaba daha sağlam tutunmasını sağlayacaktır.

Eğer kapı ve pencere gibi ahşap yüzeyleri su bazlı boyalar ile boyamak isterseniz yine aynı uygulamayı yapın. Önce astar kullanıyorsunuz. Sonra ince bişr zımpara ile yüzeyi düzeltin. Daha sonra son kat olarak su bazlı ahşap boyanızı sürün. İnceltme işleminde dikkatli olun. Fazla su katarsanız boyanız kullanılan yüzeyde akabilir yada örtücülüğü zayıflayabilir.


-->

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Neden Bu Blog

Hepimiz en az iki yılda bir kez evimizi boyatırız. Ancak bu bazen o kadar kolay olmayabiliyor. Renk seçerken yada marka seçerken yada hangi tür boyayı nereye kullanacağımız konusunda zorluk çekiyoruz. Hazırlamaya çalıştığım bu sayfalar sizlere boyalar hakkında en ince ayrıntıları gösterecek. 16 yıllık tecrübelerimi sizlerle paylaşmak ve yardımda bulunmak benim içinde keyifli olacak. Şimdiden hepinize renkli günler diliyorum.